Over mij

Welkom bij Around Tjopp’s Border Collies. Deze website gaat over onze honden en over mijn hobby. Ik ben Johanna en ik woon in Veldhoven, samen met Martin en onze drie border collies.

Mijn eerste border collie, Tess, is geboren in december 1995. Zij is de oorzaak dat ik ben aangestoken door het ‘BC virus’. Haar dochter Britt werd mijn tweede border collie en een poos later kwam Tjopp erbij. Hele verhalen kan ik over hen vertellen. Zoals je op de Regenboog pagina kunt zien, zijn zij helaas niet meer bij ons.

QT, haar dochter Mijssje en Ollie zijn ons huidige geweldige drietal en ieder heeft een eigen pagina. Met alle honden heb ik allerlei verschillende sporten gedaan maar gehoorzaamheid is de rode draad. Inmiddels al heel wat jaren beoefenen we met veel plezier deze tak van sport in het Belgische Arendonk, ‘de Belgische Gehoorzaamheid’, zoals ik het noem. Erg leuk om te doen. Update: Detectie (SIFD) is voor mij een nieuwe tak van sport waar ik met Ollie veel plezier aan beleef. Wil je hier meer over lezen en wat foto’s bekijken? Klik dan HIER.

Naast mijn honden heb ik nog andere hobby’s.
Halsbanden en riemen maken:
Ik heb veel touw (ppm en paracord) waar ik hondenriemen, halsbanden, tekenbanden, sleutelhangers en dergelijke van maak. Een hobby, dat een bedrijf werd, maar toch weer terug naar een hobby is gegaan. Interesse? Neem dan een kijkje onder het kopje Hobby’s. Bij uitzondering maak ik ook nog wel eens voor andere honden dan de mijne een halsband? Interesse? Neem dan contact met me op.

Fotografie: Ik heb altijd heel graag foto’s van mijn honden gemaakt. Als ik niet mijn mobiel gebruik om foto’s te maken van mijn honden, dan wel mijn Nikon dslr. Hiermee wil ik toch weer wat meer gaan doen, dus heb ik een cursus hondenportretten gevolgd. Nu de tijd en energie vinden om met enige regelmaat te gaan uitoefenen. De verschillende resultaten wil ik ook hier op de website plaatsen.