Over Ons

Bent u omgeleid vanuit TjoppZ.eu of TjoppZ.nl? Ik ben gestopt met mijn zaak. Ik ben teruggegaan naar hobbymatig halsbanden en riemen maken. Dat geeft me meer plezier.
De website nu gaat over mijn border collies én over mijn hobby. Kijk gerust eens rond op mijn website. Zijn er vragen of heeft u tips, schroom dan niet en neem contact met me op.

Welkom bij Around Tjopp’s Border Collies. Deze website gaat over onze honden en over mijn hobby. Ik ben Johanna en ik woon in Veldhoven, samen met Martin en onze drie border collies.

Mijn eerste border collie, Tess, is geboren in december 1995. Zij is de oorzaak dat ik ben aangestoken door het ‘BC virus’. Haar dochter Britt werd mijn tweede border collie en een poos later kwam Tjopp erbij. Hele verhalen kan ik over hen vertellen. Zoals je op de Regenboog pagina kunt zien, zijn zij helaas niet meer bij ons.

QT, haar dochter Mijssje en Ollie zijn ons huidige geweldige drietal en ieder heeft een eigen pagina. Met alle honden heb ik allerlei verschillende sporten gedaan maar gehoorzaamheid is de rode draad. Inmiddels al heel wat jaren beoefenen we met veel plezier deze tak van sport in het Belgische Arendonk, ‘de Belgische Gehoorzaamheid’, zoals ik het noem. Erg leuk om te doen.

Dan mijn hobby. Ik heb veel touw (ppm en paracord) waar ik hondenriemen, halsbanden, tekenbanden, sleutelhangers en dergelijke van maak. Een hobby, dat een bedrijf werd, maar toch weer terug naar een hobby is gegaan. Interesse? Neem een kijkje op Hobby TC.

Ook ben ik een challenge gestart om iedere week een creatie te maken. Bij Challenge berichten kunt u kijken wat ik al gemaakt heb hiervoor.

Onze Border collies

QT, Mijssje en Ollie hebben ieder een eigen pagina en een eigen fotoalbum.

Hieronder zie je een selectie van wat foto’s van hen samen.

Hobby TjoppZ

Mijn hobby is riemen, halsbanden, EM-X keramiek tekenbanden, sleutelhangers en apportjes maken voor honden.
Mijn honden kunnen inmiddels kiezen en iedere dag een andere halsband om of lopen aan een andere riem! Ik vind het hartstikke leuk om te doen maar ze hebben er inmiddels wel erg veel…..
Heeft u interesse in een leuke halsband of een andere creatie? Op beperkte basis maak ik op maat iets voor een ander.
U kunt contact opnemen via de contactpagina.

De materialen die ik gebruik zijn met name paracord, ppm touw, biothane en leer en natuurlijk de benodigde fournituren.

Paracord is supersterk en dit gebruik ik om de paracord halsbanden van te maken, soms in combinatie met leer of biothane. Klik HIER om naar de pagina en fotogalerij te gaan.

PPM touw gebruik ik meestal om trainingslijntjes van te maken, maar ook voor gevlochten riemen met een musketon. Klik HIER voor meer info en fotogalerij.

Biothane gebruik ik vaak voor de sluitingen van paracord halsbanden, maar ook af en toe als halsband zelf. Al dan niet met paracord omvlochten. Klik HIER voor meer informatie en de fotogalerij.

Leer gebruik ik af en toe en heb er chique wedstrijdriemen en halsbanden van gemaakt, naar keuze met paracord erbij. Soms gebruik ik leer als sluiting van paracord halsbanden. Ik wil graag wat meer gaan uitproberen met leer. Klik HIER voor de fotogalerij

Als ik kijk naar wat ik prettig vind voor mij en mijn honden is dat met name de niet al te brede maar soepele halsband van paracord. Daarbij een riem van ppm touw. Paracord vind ik niet fijn om vast te houden. Een riem van lekker soepel leer vind ik ook prettig.

Fotogalerij volgt nog.

Challenge!

In de tweede week van januari 2019 heb ik een challenge voor mezelf bedacht m.b.t. mijn hobby. Iedere week ga ik een creatie maken en hier plaatsen! In eerste instantie wil ik dit een half jaar gaan doen. Zal ik dit gaan volhouden?

In het submenu kunt u de creaties bekijken. Klik op de weeknummers of titels om verder te kijken of een reactie te geven. Of klik hier.

Ollie ♂

  • Fenris of Goblin’s Fountain, roepnaam Ollie
  • Border collie, reu, zwart/wit
  • Geboren 7 juni 2016
  • NHSB 3073458, import Duitsland
  • DNA profiel: ja
  • BCCN testen: ja
  • HD: A, norbergwaarde 37.5
  • ECVO ogentesten incl. gonioscopie: (dec. 2017) vrij
  • DNA: CEA, TNS, MDR1, IGS, NCL en MH: normaal/vrij (Genotype N/N)

Ollie kan en mag als dekreu ingezet worden. Heeft u interesse in hem en heeft u een gezond stamboom border collie teefje (inclusief testen)? Dan kun u hierover contact met mij opnemen.

Ollie is een heerlijke, fanatieke en leuke reu. Hij vindt het geweldig om iets te gaan doen. Het maakt niet uit wat! Flyball, gehoorzaamheid, naar de schapen, zwemmen…. Alles vindt hij gaaf en doet hij met volle overgave. Lekker wandelen en daarna naar een terrasje? Geen probleem! Ollie gaat er lekker bij liggen en gedraagt zich prima.

Wat Ollie momenteel doet? Naast dat hij af en toe lekker opgehaald wordt door zijn vriendin Yvonne om samen met haar te genieten van wandelingen etc, doe ik de Belgische gehoorzaamheid met hem. We trainen inmiddels in programma 1, helaas door mijn lichamelijke beperkingen zullen we dit alleen recreatief blijven doen. Mede door mijn lichamelijke beperkingen ben ik gaan zoeken om nog iets anders met Ollie te gaan doen en dat is geworden: Detectie, dit volgens Scent Imprint for Dogs. Begin juli 2019 heeft hij Level 1 behaald en eind juli 2019, Level 2. Nu nog even bij tijden oefenen voor Level 3 waarvan hopelijk in het najaar een examen is.


Later meer

« 2 van 2 »
« 2 van 11 »