Uitleg en onderhoud EM x tekenband

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is hetty1.jpg

Natuurlijke anti-tekenband, handgemaakt met ppm touw en keramiek kralen die effectieve micro-organismen bevatten.

GEEF TEKEN ZO MIN MOGELIJK KANS!

Het enige wat u nodig heeft is hart voor uw hond, hart voor het milieu en….
een EM-X tekenketting.

In de kettingen verwerk ik EM-X keramiek pijpjes die zorgen dat uw hond minder aantrekkelijk wordt voor een teek. Teken houden niet van de voor ons en uw huisdier, niet voelbare trillingen van het EM-X keramiek en zullen daarom minder snel vast komen te zitten op uw hond.
De werking van de keramiek tekenketting is per hond verschillend. Het advies is om de keramiek tekenketting zo veel mogelijk om te laten bij uw hond. Over het algemeen zal uw hond binnen 3-4 weken, na het constant dragen van de keramiek tekenketting, minder aantrekkelijk zijn voor teken om zich in vast te bijten.
De kettingen geven geen 100% garantie tegen teken, net zo min als een spot-on of een chemische tekenband dit kan geven. Maar de ervaring leert dat honden die een keramiek tekenketting dragen beduidend minder kans op teken hebben dan honden zonder tekenbescherming.
U kunt altijd nog andere natuurlijke middelen erbij geven. Zoals knoflook(bonbons) / biergisttabletten / kokosolie / pro vet anti paracites.

Wat is EM?
EM is de afkorting van Effectieve Micro-organismen; microscopisch kleine wezentjes. EM is een combinatie van nuttige, regeneratieve micro-organismen, die vrij in de natuur voorkomen en niet zijn gemanipuleerd. EM verhoogt de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens en dier.
EM bevat verschillende soorten effectieve, ziekteonderdrukkende micro-organismen. Ieder van deze Effectieve Micro-organismen heeft een specifieke taak. De micro-organismen bevorderen bovendien elkaars werking. Er ontstaat samenwerking!

EM-keramiek
Alles is frequentie (trilling). Zo ook EM keramiek pijpjes.
Klei wordt met Effectieve Micro–organismen gefermenteerd, gebakken en vormt zo het EM- keramiek. De informatie van de Effectieve Micro-organismen zit na de fermentatie in de klei opgeslagen. De micro-organismen (Fototrope bacteriën) krijgen in de klei niet de kans om te ontsnappen. Hun werking blijft zo voor langere tijd behouden. De trilling van het EM-keramiek is gunstig op allerlei vlakken.

EM keramiek is de oplossing voor één van de grootste nadelen van EM. In vloeibare vorm verspreiden de Effectieve Micro-organismen zich, waardoor hun werking op den duur afneemt. Dit neemt natuurlijk niet weg dat de vloeibare vorm van EM op andere gebieden zeer efficiënt en goed toepasbaar is.
In gebakken klei werken de Effectieve Micro-organismen optimaal. Al hun functies blijven lang bewaard.

Onderhoud:

De keramieken kralen minstens eenmaal per 1 à 2 weken afspoelen/wassen met ruim water zonder reinigingsmiddel en in het zonlicht of onder een UV-lamp drogen. Op deze manier worden de kralen weer geactiveerd!
De keramiek-tekenband niet als halsband gebruiken om de riem aan vast te maken!